Dimarts, 16 d' Octubre de 2018 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Activitat | Recull d'activitat
Recull d'activitat
Pasqual Maragall
El sociòleg americà, Richard Sennett, va oferir una conferència titulada "A Europe of cities", on va explicar els reptes i oportunitats davant de la globalització, per part de les ciutats a Europa i al món, tot exposant les concluions del seu últim treball "Open cities".

La conferència és el principal component de l'acte de celebració de la Conferència Anual del programa Llegat Pasqual Maragall de la Fundació Catalunya Europa (FCE). Aquesta es va celebrar un any més a l'auditori de la seu de RBA, la fundació del qual co-organitza l'acte amb la FCE. Hi van assitir unes 600 perones, que a més de la conferència d'en Sennett, van poder escoltar a la Gemma Sendra, presidenta de la executiva de la FCE, que va donar la benvinguda tot esbossant les principals activitats de la FCE i presentant a la resta de participants a l'acte.

Seguint Sendra, va intervenir Josep Maria Vallès, exconseller del govern Maragall i membre del Consell Acadèmic Assessor del programa Llegat Pasqual Maragall, que va fer un breu resum de les principals activitats dutes a terme en el programa durant el 2016. A continuació va ser el torn de Oriol Nel·lo, geògraf especialitzat en sociologia urbana i excol·laborador de Maragall en diferents etapes, qui va presentar a Sennett i va introduïr la temàtica que abordaria en la seva conferència.

Finalment, després de la conferència de Sennett, van intervenir tot cloent l'acte, la consellera de Presidència Neus Munté i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, màximes representants ambdues de les institucions que subvencionen el programa.

Podeu llegir la crònica de l'acte, veure el vídeo sencer del mateix o consultar el recull de premsa, al lloc web de la Fundació Catalunya Europa: http://www.catalunyaeuropa.net/ca/activitats/4/631/

I al lloc web de la Fundació RBA:
http://www.fundaciorba.cat/actes/richard-sennett_133

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira