Dijous, 25 d' Abril de 2019 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Activitat | Recull d'activitat
Recull d'activitat
Pasqual Maragall

El llibre és fruit del programa "Llegat Pasqual Maragall" de la Fundació Catalunya Europa. Amb la col·laboració de RBA Libros, s'ha editat el llibre al segell en català de l'editorial, "La Magrana", dins de la col·lecció Orígens.

El llibre pretén esdevenir una obra de referència sobre les propostes i accions polítiques protagonitzades per Pasqual Maragall. Es divideix en quatre capítols i una coda, que han realitzat cinc autors diferents coordinats per en Jaume Claret. Els capítols són:

La política és la gent - Joan Fuster
La ciutat de Pasqual Maragall - Oriol Nel·lo
Polítiques públiques i ciutadania - Quim Brugué
L’«acció catalana» de Pasqual Maragall - Jaume Bellmunt
Coda: la treva olímpica - Jaume Badia

Des del 12 d'abril ja es pot adquirir a les llibreries.

Pasqual Maragall: pensament i acció.
Badia, Jaume; Bellmunt, Jaume; Brugué, Joaquim; Fuster, Joan; Nel·lo, Oriol. Coord. Claret, Jaume
Barcelona: La Magrana, 2017.
ISBN: 9788482648231

Sinopsis

Pasqual Maragall i Mira ha tingut una presència activa en la vida política a Barcelona, Catalunya i a Espanya durant més de quaranta anys. Aquesta irradiació l'ha projectat com una de les figures catalanes contemporànies de rellevància internacional. Conegudes com són algunes de les seves actuacions i manifestacions públiques, en canvi no comptem encara amb una valoració prou completa que ens permeti copsar la seva figura en totes les seves dimensions. Amb la voluntat de donar a conèixer la riquesa del seu pensament i del seu projecte, aquest llibre aborda una sèrie d'eixos decisius enla seva trajectòria: l'acció política com a eina de canvi social; la ciutat i el territori com a espai d'intervenció pública; la visió d'una Catalunya projectada cap a Espanya i Europa; les polítiques de govern com a producte d'una obra de conjunt; i els Jocs Olímpics del 1992 com a paràbola d'una experiència pública reeixida. Aquesta revisió de l'obra i les reflexions de Maragall ens revela la vigència de les seves idees i intuïcions i, sobretot, la continuïtat de les seves preocupacions principals, tant en l'escenari polític més proper com a escala global.

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira