Dijous, 5 de Desembre de 2019 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Bloc de Notes
imatge superior

20 d'octubre de 2008

Llegint la premsa (setmana del 13 al 17 d'octubre)

El diari econòmic "Expansión" publica un reportatge sobre els darrers incidents produïts a les centrals nuclears  espanyoles. La noticia va acompanyada  d'un mapa on apareix la situació de les diferents centrals. Es curiós, però a Madrid no hi ha cap central nuclear.


El 14 d'octubre. "El País" destaca unes paraules del president del Brasil, Lula da Silva: "La cultura es portadora de universalismo".  I de nacionalisme, caldria afegir-hi.


El 15 d'octubre, Andreu Missé, corresponsal de " El País" a Brussel.les, explica que la UE uneix forces davant de la recessió. Compte, en el text es diu que  la crisi financera eclipsarà altres assumptes importants com "la lluita contra el canvi climàtic, la seguretat i el pacte sobre l'emigració".     


El mateix dia, "El País" anuncia que "Obama comença a governar la crisi (econòmica dels EUA)". Good news. Entre les propostes del candidat demòcrata m'agraden les retallades fiscals per a les famílies que guanyin menys de 250.000 dòlars l'any (182.800 euros)  i per als jubilats que guanyin fins a 50.000 dòlars. També la rebaixa fiscal  de 3.000 dòlars per cada empleat que contractin durant els anys 2009 i 2010.  Una altra mesura és la d'ampliar els subsidis d'atur i eliminar temporalment els impostos sobre els mateixos, la creació d'un sistema de préstecs extraordinaris per a petites empreses i la prohibició  a les empreses de crèdit beneficiades pel pla de rescat d'executar hipoteques en 90 dies si les famílies  fan un esforç real per pagar.


També el 15 d'Octubre, El País titula "El insoportable pasado de Kundera" referint-se a l'acusació de que, el 1950, l'escriptor havia denunciat a un opositor al règim comunista txec. Qui és que no té un mort a l'armari?


A la mateixa edició, el canceller cubà, Felipe Pérez Roque, adverteix: "No deben hacerse ilusiones de que vamos a renunciar al socialismo".  Llàstima, ara que tot canvia...


Entrades més noves | Entrades més antigues

imatge inferior

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira