Dijous, 5 de Desembre de 2019 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Bloc de Notes
imatge superior

20 de juliol de 2010

La meva tesi doctoral

Avui m’han avisat que la meva tesi doctoral està disponible lliurement a Internet. La vaig defensar el 1979 i el seu títol és “Els preus del sòl urbà (el cas de Barcelona)”. Es pot consultar a http://www.tdx.cat/TDX-0719110-175106.

Em fa una il·lusió especial. Hi vam dedicar molts esforços i el resultat llavors em va satisfer prou. Avui en dia penso que ja no te massa rellevància, a banda de l’interès que pugui tenir per la recerca històrica.

La recerca històrica, la capacitat d’anàlisi retrospectiu per mirar d’entendre el que pot venir, la considero fonamental per construir societat i construir futur. I en aquest sentit el projecte en el que hem pogut participar per digitalitzar la meva tesi doctoral, el TDX (Tesis Doctorals en Xarxa) és un repositori cooperatiu que porten a terme les  universitats catalanes, a on s’hi aboquen i organitzen en format digital i de lliure accés, les tesis doctorals defensades a les universitats catalanes. Pel que em diuen, el TDX forma part alhora de la xarxa internacional de tesis doctorals.

És impressionant, i te un potencial brutal, poder disposar de tot aquest coneixement a un simple “clic” de ratolí. I que la meva modesta aportació en formi part, m’omple de satisfacció.

Moltes gràcies a tots els que ho han fet possible, especialment a la gent de la UAB. I felicitats per la tasca  que realitzeu.

Aprofito aquesta nota per desitjar molt bon estiu a tothom, ens llegim a la tornada.

Entrades més noves | Entrades més antigues

imatge inferior

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira