Dijous, 5 de Desembre de 2019 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Pensament | Llibres de Pasqual Maragall
Llibres de Pasqual Maragall
Pasqual Maragall mira.
Pasqual Maragall mira.
Barcelona: BLUME, 2010

Sinopsi a la contracoberta del llibre:

En què es fixa en Pasqual Maragall i Mira? Què recull la càmera del seu mòbil? Quins comentaris en fa? Com combina les fotos a cada pàgina? El punt de vista d'en Pasqual Maragall, el seu dia a dia durant tot un any presentat amb humor, poesia, tendresa i sentit crític. Un retrat-autoretrat sorprenent.

Un projecte ideat per Caro Garcia.

 
Espíritu federal: escritos políticos
Espíritu federal: escritos políticos
Barcelona: RBA Libros, 2009

Sinopsi de l'editorial:

Pasqual Maragall es quizás el último representante de una tradición federalista en España cuyas raíces se remontan al siglo XIX. A lo largo de su fecunda trayectoria política, Maragall -de quien a menudo se ha dicho que improvisa sus intervenciones públicas- ha ido elaborando un discurso compacto y hondo sobre la articulación de una España federal descentralizada frente al modelo del Estado de las Autonomías surgido de las negociaciones de la transición a la democracia. El libro que presentamos recoge una veintena de discursos de Pasqual Maragall y una breve selección de textos publicados en diversos libros cuyo tema central es la construcción de un Estado federal como garante del desarrollo pleno de los pueblos que lo integran. Desde el discurso de la toma de posesión de la alcaldía de Barcelona en 1982 hasta la conferencia en que hizo balance de su periodo como presidente de la Generalitat entre 2003 y 2006, el pensamiento de Maragall constituye una defensa apasionada y sólida de la verdadera España plural.


 
Oda inacabada. Memòries.
Oda inacabada. Memòries.
Barcelona: RBA Libros / La Magrana, 2008

L'alcalde olímpic i president de la Generalitat del canvi descriu i analitza en aquest llibre el conjunt de la densa trajectòria humana i política sense defugir-ne cap aspecte, inclosa la prematura finalització del seu mandat després de l'aprovació del nou Estatut d'Autonomia o la seva lluita actual contra el mal d'Alzheimer.

El llibre arranca amb una vibrant narració de la infantesa i adolescència del nét de Joan Maragall, s'endinsa en la seva joventut de militància política clandestina sota el franquisme i els viatges d'estudis als Estats Units, abans de desembocar en l'arribada al poder municipal democràtic i el procés de vigorosa transformació de Barcelona.

Abandonada l'alcaldia després de 14 anys al càrrec que van marcar època, Pasqual Maragall relata la voluntària travessia del desert durant el període de residència a Roma com a professor universitari, abans d'assumir la responsabilitat electoral de disputar la presidència de Catalunya a Jordi Pujol, la victòria en vots a la primera ocasió i l'arribada al càrrec autonòmic a la segona, pocs mesos abans de la victòria de José Luis Rodríguez Zapatero.

Entre la biografia personal i les memòries polítiques, amb passió, sentit crític, capacitat d'anàlisi, tendresa i humor, Pasqual Maragall ha escrit la història d'un període crucial de salt endavant del país, viscut des del pont de comandament. Maragall, personatge clau de la política catalana i espanyola dels anys seixanta ençà, ha lliurat un llibre important, necessari per ajudar-nos a comprendre la nostra història més recent.


 
Discursos pronunciados en el Parlamento de Catalunya en la sesión de la aprobación de la reforma del Estatut de Catalunya (castellà).
Discursos pronunciados en el Parlamento de Catalunya en la sesión de la aprobación de la reforma del Estatut de Catalunya (castellà).
Barcelona: Departament de la Presidència, 2006

Paraules del President de la Generalitat amb motiu de l'aprovació del projecte de llei de l'Estatut de Catalunya.

Parlament de Catalunya, 30 de setembre de 2005.


(21 kb)

 
Intervenció en el debat sobre l'estat de les autonomies.
Intervenció en el debat sobre l'estat de les autonomies.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2006

[català i castellà].

Intervenció el 7-8 de novembre de 2005 al Senat, Madrid .

(33 kb)

 
Catalunya 2005: un any de respostes.
Catalunya 2005: un any de respostes.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2005

Conferència pronunciada a l'Auditori de La Pedrera el 13 de gener 2005.

(87 kb)

 
Convencer o conllevarse, federalismo o nacionalismo (castellà).
Convencer o conllevarse, federalismo o nacionalismo (castellà).
Barcelona: Editorial Mediterrània, 2005

Dins de Hacia una España plural, social y federal, Carme Valls-Llobet i Michael Donaldson (Coords.).

Autors: Eliseo Aja > Joseba Arregi > Núria Bosch > Miquel Caminal > Antoni Castells > Antoni Comín > Antón Costas > Soledad Gallego > Miquel Iceta > Rafael Jorba > Juan-José López Burniol > Ramón Máiz > Pasqual Maragall > Enrique del Olmo > Javier Pérez Royo > Fernando Rey > Jordi Sànchez > Teresa Sandoval > Juan José Solozábal > Joan Subirats > Suso de Toro > María Antonia Trujillo > Josep Maria Vallès > Carme Valls-Llobet > Imanol Zubero.

Sinopsi a la contraportada:

Estamos asistiendo a un debate en todo el territorio español en torno a las modificaciones estatutarias y al modelo territorial del Estado. En el fondo subyace la idea de una España plural en la que los diferentes pueblos y territorios puedan convivir cómodamente, en igualdad de condiciones y disfrutando de su diversidad.

Con esta publicación, la Fundació Catalunya Segle XXI aporta 25 reflexiones a través de diferentes articulistas de toda España que debaten de manera abierta —lejos de dogmatismos y verdades absolutas— sobre las distintas fórmulas y posibles soluciones para este camino abierto que entre todos estamos recorriendo.

Creemos que nadie debe quedar al margen de este recorrido y que es necesario que toda la ciudadanía pueda participar de este diálogo tranquilo y sin estridencias partidistas para que entre todos establezcamos un modelo territorial que satisfaga a una amplia mayoría. 
La vía catalana.
La vía catalana.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2005

Conté:

Intervención del President de la Generalitat de Catalunya en el Foro Nueva Economía (castellà)
Madrid | 26/01/2005

Conferència "Catalunya 2005: Un programa de reformas" (castellà)
Foro ABC. Madrid | 06/04/2005

(40 kb) (31 kb)

 
Progrés i reforma social.
Progrés i reforma social.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2005

Conté:

Governar per la competitivitat (Conferència al Cercle Financer).
Cercle Financer. Barcelona | 16/03/2005

Discurs institucional sobre la nova etapa del Govern de la Generalitat de Catalunya (500 dies de govern d'esquerres i catalanista).
Palau de la Generalitat | 06/05/2005

(66 kb) (67 kb)

 
Debat d’orientació de política general.
Debat d’orientació de política general.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2005

Parlament de Catalunya, Barcelona, 28 de setembre de 2004.

(140 kb)

 
Noves propostes per al catalanisme.
Noves propostes per al catalanisme.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2005

Conté:

Del "Pal de paller" al "Catalanisme coral"
Universitat d'Estiu Ramon Llull | 01/07/2004

Missatge del president de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de 2004
Palau de la Generalitat | 10/09/2004

Intervenció del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en l'acte d'Homenatge al President Companys
Fossar de Santa Eulàlia. Montjuïc. Barcelona | 15/10/2004(46 kb) (16 kb) (17 kb)

 
Una propuesta catalana para la España plural (castellà).
Una propuesta catalana para la España plural (castellà).
Barcelona: Departament de la Presidència, 2005

Conté:

Una propuesta catalana para la España plural (castellà)
Club Siglo XXI de Madrid | 27/05/2004

Catalunya en el contexto político español (castellà)
Escola d'Estiu de l'Escorial | 05/08/2004

(45 kb) (28 kb)

 
Una nova etapa per a Catalunya.
Una nova etapa per a Catalunya.
Barcelona: Departament de la Presidència, 2004

Discurs de Pasqual Maragall i Mira al debat d'investidura com a candidat a la Presidència de la Generalitat (Parlament, 15/12/2003) i en l'acte de presa de possessió com a president de la Generalitat de Catalunya (Palau de la Generalitat 20/12/2003).

(14 kb) (135 kb)

 
El canvi que Catalunya necessita.
El canvi que Catalunya necessita.
Barcelona: Edicions 62, 2003

Amb pròleg de Juan José López Burniol.

Llibre publicat en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2003, on Pasqual Maragall sintetitza la seva proposta política.

Proposa canviar Catalunya en el mateix sentit que va canviar Barcelona: en el sentit de la justícia i de la qualitat de vida. Per això escriu: "El canvi no és un somni". I aclareix: "¿Quina és la Catalunya que proposo? Jo vull un país que mobilitzi totes les seves energies, que no desaprofiti cap talent, que estimuli els innovadors i els emprenedors, que miri sempre endavant, que confiï en la seva gent". El punt de partida bàsic d'aquest discurs és el següent: Catalunya és una nació, una comunitat de persones amb consciència de posseir una personalitat històrica diferenciada i amb voluntat de projectar-se cap al futur per mitjà del seu autogovern. I l'autogovern implica la gestió de les matèries que determinen de manera directa la qualitat de vida dels ciutadans: sanitat, ensenyament, pensions, infraestructures, ordenació del territori, cultura, seguretat..., així com el control dels recursos propis.

 
Maragall afirma.
Maragall afirma.
Madrid : Aguilar, 2003

Recull d'articles publicats per Maragall a El País de 2000 a 2003. Publicat en català i en castellà.

Sinopsi a la contracoberta:

Maragall pertany a una generació que, per formació i per vocació, mira el present buscant-hi, en tot moment, una idea, un concepte, una veritat per poder-les afirmar. Enfront de la realitat que li ha tocat de viure, davant el món globalitzat, davant els reptes que Catalunya i Espanya tenen plantejats, davant les veus volgudes o amigues d'altres que lluitaren per la llibertat i per la pau en el nostre país, Maragall reflexiona, argumenta o proposa. Maragall afirma.

La seva mirada plural, que va des d'un record íntim fins a la reflexió sobre la darrera, incomprensible i absurda guerra que el nostre món acaba de viure, es mostra sempre disposada a acceptar altres mirades, al capdavall, a afirmar la seva esperança en el present.

Maragall es mostra, en aquestes pàgines, convençut que Catalunya té, davant seu, un futur carregat de promeses i ha de tornar a creure en sí mateixa.

 
1 - 15 | 16 - 30    BackNext

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira