Dijous, 21 de Novembre de 2019 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Pensament | Llibres de Pasqual Maragall
Llibres de Pasqual Maragall
Pasqual Maragall: els orígens del futur.
Pasqual Maragall: els orígens del futur.
Barcelona: Planeta, 2002

Pròleg de José Luis Rodríguez Zapatero; amb la col·laboració de Xavier Febrés i Airy Maragall.

Sinopsi a la contracoberta:

Una de les experiències polítiques més dinàmiques i innovadores de les últimes dècades; destil·la al llarg del llibre noves propostes de futur per a Catalunya i Espanya. A través d'abundants episodis viscuts com a protagonista o testimoni directe, Pasqual Maragall assenta una visió personal del projecte col·lectiu, dóna la seva pròpia versió sobre el trajecte recorregut i rellança un ambiciós programa de superació d'objectius. El bagatge acumulat de coneixements, la confusió personal i les expectatives obertes configuren un repàs temàtic a la història recent, a l'actualitat i al demà imminent.

 
Discurs al Parlament de Catalunya.
Discurs al Parlament de Catalunya.
Barcelona: Fundació Rafael Campalans, 1999

Discurs de Pasqual Maragall, President del Grup Parlamentari PSC-CpC, i cap de l'oposició, en el debat d’investidura del candidat proposat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, el 16 de novembre de 1999 al Parlament de Catalunya.

(64 kb)

 
Europa pròxima: Europa, regions i ciutats.
Europa pròxima: Europa, regions i ciutats.
Barcelona: Edicions UPC Edicions UB, 1999

Pasqual Maragall com a editor, i amb contribucions de: Romano Prodi, Piero Badaloni, Biancamaria Bosco Tedeschini Lalli, Giandonato Caggiano, M. Àngles Tarrats, Antoni Castells, Guido Fabiani, Riccardo Cappellin, Oscar Gaspari, Tarik Kuposovic, Xerardo Estévez, Gabor Demsky, Massimo Cacciari, Joao Soares, Francesco Rutelli, Richard Rogers, Walter Vitali, Bram Peper, Oriol bohigas, Josep A. Acebillo, Josep M. Bricall, Francesc Santacana, Pep Subirós i Jaume Galofré.

Sinopsi a la contraportada:

Europa pròxima: Europa, regions i ciutats és el títol del projecte didàctic i de recerca que es va dur a terme a les facultats d'Economia i d'Arquitectura de la Università degli Studi Roma Tre, durant el curs acadèmic 1997-1998, sota la direcció del professor Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona.

El projecte es va estructurar en tres seminaris paral·lels: L'Europa de les regions, de les ciutats i de la ciutadania; Europa: sistema de ciutats i El "model Barcelona", i va consistir en una activitat de recerca, conduïda pels mateixos participants dels seminaris, sobre indicadors urbans. La idea central d'Europa pròxima és que la construcció de l'Europa unida s'ha de fer fonamentalment des de baix, començant pels ciutadans. Això implica la construcció, en primer lloc, d'una ciutadania europea, d'una identitat comuna que permeti als ciutadans dels països membres sentir-se també ciutadans europeus.

Europa pròxima va constituir un espai de debat i reflexió tant per a personalitats del món acadèmic i experts en temàtiques comunitàries i de gestió urbana, com per als líders dels governs locals europeus. Aquesta obra recull la contribució de tots ells al procés de construcció europea, actualment en curs.


 
L'etapa nova del catalanisme.
L'etapa nova del catalanisme.
Barcelona: Fundació Rafael Campalans, 1998

Publicat a la col·lecció Papers de la Fundació, 103. Recull les reflexions de Maragall sobre el futur de Catalunya i de la proposta de moviment de centre-esquerra ampli que estava disposat a liderar des del PSC el 1998, tornant de Roma.

(66 kb)

 
My kind town (anglès).
My kind town (anglès).
London: London's Trades Unions, 1998

Article dins de May Day Magazine.

 
Document històric: carta de Pasqual Maragall a Pujol i González.
Document històric: carta de Pasqual Maragall a Pujol i González.
Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 1997

Article dins de Barcelona: metròpolis mediterrània. Núm. 37, set.-oct. 1997.

En el moment de deixar l'alcaldia de Barcelona, Pasqual Maragall va enviar aquesta carta als presidents català i espanyol.

(3378 kb)

 
London's green paper: the view from Barcelona (anglès).
London's green paper: the view from Barcelona (anglès).
London: The London Planning & Development Forum, 1997

Article dins de Planning in London, Núm. 23, octubre 1997.

(2733 kb)

 
El tema és Barcelona.
El tema és Barcelona.
Barcelona: La Campana, 1995

Converses de Pasqual Maragall amb Josep M. Espinàs, Oriol Bohigas, Ramon Folch, Fabià Estapé i Victòria Camps. Transcrit per Jaume Guillamet.

«Un llibre fresc i viu, un exercici espontani de diàleg i reflexió», diu Jaume Guillamet, testimoni i transcriptor de les converses reunides en aquest volum.

Pasqual Maragall, alcalde de Barcelona, ha conversat per sepa­rat amb cinc ciutadans ben coneguts, de diversa condició i professió, però que tenen en comú un interès profund per aquesta ciutat. S’ha parlat obertament de molts temes, entre els quals: Les rondes, l’urbanisme i l’àrea metropolitana. Circulació i vida ciutadana. Qui s’ha de cuidar de què. Grans i joves, dia i nit. Projectes i il·lusions, urbanitat i comportaments. Immigració, in­tegració i diferència. Una plataforma de comunicacions. El batec del carrer. Consciència de ser. La Carta, la radicació i la contribució. El que es veu i el que no es veu. Capital econòmica. La memòria de pedra. La dimensió local i el pensament global. Què es pot fer?…

El llibre inclou el col·loqui final, ple de vivacitat, que va reunir amb l’alcalde les cinc personalitats que hi havien conversat privadament: Oriol Bohigas, Victòria Camps, Josep M. Espinàs, Fabià Estapé i Ramon Folch.

El tema és Barcelona és una excepcional aportació d’opinions i propostes sobre el present i el futur de la ciutat.

 
L'estat de la ciutat: 1983-1990.
L'estat de la ciutat: 1983-1990.
Barcelona : Ajuntament de Barcelona, 1991

Discursos de balanç d'any.

 
Federalismo y gobierno local (castellà).
Federalismo y gobierno local (castellà).
Barcelona: Planeta, 1988

Capítol dins de Federalismo y estado de las autonomías.

Autors: Armet, Lluís; Molas, Isidre; González Casanova, José; Antonio Sobrequés, Jaume; Prats i Català, Joan; Carretero, Anselmo; Maragall, Jordi; Termes, Josep; Arbós, Xavier; Lorés, Jaume; Marcet, Joan; Solé Tura, Jordi; Aja, Eliseo; Castells, Antoni; Maragall i Mira, Pasqual; Obiols, Raimon.


 
Per Barcelona.
Per Barcelona.
Barcelona: Edicions 62, 1987

Aquest llibre és un recull d'articles i discursos que Maragall ha elaborat els últims anys al voltant de tres grans temes: el fet metropolità (amb referències a l'olimpisme i al 1992), els temes pròpiament municipals i unes reflexions sobre Catalunya. Clou el llibre una sèrie de treballs sobre personalitats i paisatges.

 
Refent Barcelona.
Refent Barcelona.
Barcelona: Planeta, 1986

Inclòs a la col·lecció Ramon Llull.

Sinopsi a la contracoberta:

"Refent Barcelona" constitueix una àmplia panoràmica personal de Pasqual Maragall sobre els grans reptes llançats durant els últims anys per tal de modernitzar la ciutat i dinamitzar el seu paper català, espanyol i internacional. La redacció del llibre ha estat feta pel periodista i escriptor Xavier Febrés com a transcripció de nombroses converses dictades per l'autor. La candidatura dels Jocs Olímpics, la mobilització d'energies que comporta i el conjunt de mesures urbanístiques que se'n deriven constitueixen punts singulars d'aquesta reflexió en veu alta de l'alcalde de Barcelona. La recuperació de la façana marítima, el rejoveniment del centre històric, l'endegament del parc metropolità de Collserola, la descentralització i la professionalització de l'administració municipal, són alguns dels objectius examinats detalladament per l'autor al llarg dels capítols.

Pasqual Maragall passa revista als esdeveniments polítics dels últims anys, al debat sobre el nacionalisme, a la relació amb Espanya i amb el govern central, a la confrontació entre socialisme i liberalisme. Utilitza un to col·loquial i alhora meticulós aplicat a la història més recent i al futur immediat viscuts dia a dia des de la condició d'alcalde de la capital catalana, de president de la Corporació Metropolitana i de secretari de Política Municipal del PSC. Per l'amplitud de temes tractats i per la personalitat de l'autor "Refent Barcelona" esdevé un document de primera importància per a comprendre l'actualitat del país, els seus precedents i les perspectives que van prenent forma.

 
Maria Aurèlia Capmany i Pasqual Maragall: caminant junts per la ciutat.
Maria Aurèlia Capmany i Pasqual Maragall: caminant junts per la ciutat.
Barcelona: Laia, 1984

Conversa transcrita per Xavier Febrés, entre l'alcalde Pasqual Maragall i la regidora de cultura Maria Aurèlia Capmany.

Entre els dos aborden els principals reptes que cal afrontar a Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa, a finals del segle XX.

El llibre és el primer número de la col·lecció "Diàlegs a Barcelona", publicada per l'Ajuntament de Barcelona i dirigida pel periodista Xavier Febrés.

 
Per una Barcelona olímpica i metropolitana.
Per una Barcelona olímpica i metropolitana.
Barcelona: Servei de Publicacions i Documentació Municipal, 1982

Paraules de presa de possessió de Pasqual Maragall com a alcalde de Barcelona i paraules de comiat de Narcís Serra, com a alcalde sortint. Al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el 2 de desembre de 1982.

(1862 kb)

 
Els preus del sòl (el cas de Barcelona).
Bellaterra: UAB, 02/03/1979. No publicat, consultable en línia.

Tesi doctoral de Pasqual Maragall, presentada a la Universitat Autònoma de Barcelona en el Departament d'Economia de l'Empresa, sobre economia i política urbanes. Consultable al portal de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX): http://hdl.handle.net/10803/3977

 
1 - 15 | 16 - 30    BackNext

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira