Dijous, 5 de Desembre de 2019 Pasqual MaragallCastellanoPasqual MaragallEnglish
Pasqual Maragall
Inici | Pensament | Llibres sobre Pasqual Maragall
Llibres sobre Pasqual Maragall
La gota malaia: una biografia de Pasqual Maragall.
La gota malaia: una biografia de Pasqual Maragall.
Mauri, Luis; Uría, Lluís
Barcelona: Edicions 62, 1998

Sinopsi de l'editorial:

La gota malaia no és una biografia autoritzada de Pasqual Maragall, l'exalcalde olímpic de Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat; no és tampoc una biografia desautoritzada. La gota malaia és una travessia palpitant pel passat recent, pel present i pel futur de Barcelona i de Catalunya; un recorregut vibrant pels últims quaranta anys de la història d'aquest país; un periple que té com a protagonista Pasqual Maragall, una figura clau en l'escena política catalana. Els periodistes Luis Mauri i Lluís Uría han realitzat aquest treball d'investigació política a partir de dues premisses essencials: la independència i el rigor.

Han combinat d'una manera trepidant la crònica, el reportatge i l'anàlisi per indagar el rerefons del personatge públic, per revelar els aspectes inèdits de la seva trajectòria personal i professional i per traçar un perfil humà precís de Pasqual Maragall.

Després de dos anys de consultes a hemeroteques i a arxius oficials i d'entrevistar prop dun centenar de persones, Mauri i Uría ens ofereixen una història esplèndida, alhora lúcida, crítica i audaç. 
Què pensa Pasqual Maragall.
Què pensa Pasqual Maragall.
Álvaro, Francesc-Marc
Barcelona: Dèria, 1998

Llibre-entrevista resultat de la curiositat per descobrir i explicar què pensa en Pasqual Maragall sobre la seva activitat política, la seva dimensió humana i l'actualitat, en general. 
Pasqual Maragall: un rebelde en el poder (en castellà).
Pasqual Maragall: un rebelde en el poder (en castellà).
Febrés, Xavier; Rivière, Margarita
Esplugues de Llobregat: Plaza & Janés, 1991

Biografia no autoritzada de l’aleshores alcalde de Barcelona.

 
La realidad de un sueño: Barcelona, sede de los Juegos Olímpicos de 1992 (en castellà).
La realidad de un sueño: Barcelona, sede de los Juegos Olímpicos de 1992 (en castellà).
Jordi Mercader
Barcelona: Grijalbo, 1987

Sinopsi de l'editorial:

La realidad de un sueño es una crónica de los seis años que precedieron a la designación de Barcelona como sede de los Juegos Olímpicos del año 1992. Escrita cuando aún era palpable la euforia por el histórico momento que vivió la ciudad el 17 de octubre de 1986, pero cuando se podía vislumbrar ya el brillo de las espadas desenvainándose. durante años, las indiferencias, las discrepancias, los errores fueron ahogados por la necesidad de ofrecer al mundo una imagen idílica de unidad. Fueron seis años caracterizados por la discreción, virtud impuesta por el COI, el árbitro de la carrera por la nominación olímpica. Partiendo de los últimos días vivdos en Lausana, el libro recorre los momentos felices, los días negros de la candidatura, los esfuerzos de los promotores para lograr el triunfo, los trabajos de trastienda, las primeras obras, los argumentos históricos que apoyaron la reivindicación actual y una síntesis de la oferta de Barcelona, del dossier olímpico que a la postre resultó vencedor.


 
1 - 15 | 16 - 30    BackNext

Sobre aquest lloc web | Avís legal | Contacte | © 2007 Oficina de Pasqual Maragall i Mira